Web-site LIVE

12-02-2008

Alhoewel ik al mijn hele leven met computers bezig ben en veel betrokken ben geweest bij het ontwikkelen van web applicaties voor klanten heb ik vreemd genoeg nog nooit een eigen web site gemaakt. Dus, hier is mijn eerste site.

Hoe te beginnen. Eerst maar op zoek gaan naar een goed herbruikbaar CSS. De web site van IJsberg Architecten ziet er cool uit dus dat is een mooi uitgangspunt. De CSS blijkt erg netjes evenals de XHTML.

Maar hoe het nou aanpakken. Een CMS, of een templates engine, misschien het Python Django web framework (overigens verder geen relatie), of toch maar ambachtelijk XHTML typen. Voor die paar pagina's lijkt het laatste het meest geschikt. Wel gecombineerd met een Ant build om gemeenschappelijke elementen centraal beheerbaar te houden.

Dan wordt het lastig. Header, footer en logo. Dus dan maar de trial versie van Adobe® Photoshop® CS3 gedownload. Meteen aan het werk met de pen tool. Leuk om curves te maken en na het beter klik en sleep werk heb ik een afzichtelijke header en footer.

curved header

Toch maar niet. Op zoek naar mooie plaatjes. Natuurlijk eerst op www.istockphoto.com en www.gettyimages.com kijken. Veel te veel keuze. Heb ik zelf nog wat. Ja, een mooie foto van een recente vakantie op Kreta: de terugweg bovenlangs de gelijknaminge kloof over de 'old road Zakros'

Old road Zakros

na een wandeling door die kloof. Ook wel de 'Valley of the Dead' genoemd.

Zakros kloof

Na wat crop-werk heb ik dan een footer en een header. En dan tekst en een logo. Dan blijkt wel dat ik gelukkig meer verstand heb van ontwikkelen. En mij beter niet kan wagen aan het grafische werk. Na een tijdje spelen met Photoshop kom ik met de volgende verschrikkelijke header.

cowboy header

Dat zal een suspect klant flink afschrikken. Django 'Cowboy' IT!

Toen maar wat hulp ingeroepen. Telefonisch en met build/F5 "tekst links beneden", "shade erachter", ..., stop. En zo kwam ik uiteindelijk op de header hierboven.

De volgende missie was een logootje. Die 'burnwood brand' was niet zo'n goed idee. Misschien iets met die weg.

logo road

Nee, dit kan ik ook beter overlaten aan iemand die er meer verstand van heeft.

En dan nog een missie, een sub titel. "Django IT helpt u water naar de zee dragen". Nee. "Django IT helpt u over de heuvel". Ook niet. "Django IT helpt u op pad". Misschien. Maar eigenlijk ook niet zo sterk.

Ik ga maar weer programmeren. Dat is beter.

Valid XHTML 1.0 Strict

Valid CSS!